Vali devlet başkanını Soykırımla suçladı

Nijerya'nın Adamawa eyaletinin Valisi Murtala Nyako, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ı, ülkenin Müslümanların yoğun olarak yaşadığı kuzey kesiminde "soykırım" yapmakla suçladı.Nyako, kuzey eyaletlerinin valilerine gönderdiği mesajda, kuzeydoğuda şiddetin

Vali devlet başkanını Soykırımla suçladı

Nijerya'nın Adamawa eyaletinin Valisi Murtala Nyako, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ı, ülkenin Müslümanların yoğun olarak yaşadığı kuzey kesiminde "soykırım" yapmakla suçladı.

Nyako, kuzey eyaletlerinin valilerine gönderdiği mesajda, kuzeydoğuda şiddetin büyük kısmının failinin Boko Haram militanları değil, "milisler" ve askerler olduğunu ileri sürdü.

Nyako, "Nijerya'nın kuzeyindeki tam teşekküllü soykırım" başlıklı mesajında, "Hükümetin kanlı katillerinin ve canilerinin işlediği kitlesel cinayetler ortada ama bu cinayetler Boko Haram'ın üzerine atılıyor" dedi.

Mesajında, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soykırım tanımını da anımsatan Nyako, "Nijerya'daki mevcut federal yönetiminin, Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerindeki halka, tam anlamıyla soykırım uyguladığını ve bunun kuzey Nijerya'nın diğer eyaletlerine de hızla yayılmaya başladığını" savundu.

Devlet başkanının kuzey bölgesindeki tutumunu Adolf Hitler'e benzeten Nyako, iç savaş uyarısında da bulundu.

Nijerya Devlet Başkanlığı ise Nyako'nun mesajı hakkında henüz değerlendirmede bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya