Uzaya ''sürpriz kapsül''

Özel SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) şirketine ait Dragon aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ikmal yapmak üzere ABD'nin Cape Canaveral üssünden Falcon 9 roketiyle fırlatıldı.California'daki Hawthorne'da bulunan SpaceX şirketinin kur

Uzaya ''sürpriz kapsül''

Özel SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) şirketine ait Dragon aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ikmal yapmak üzere ABD'nin Cape Canaveral üssünden Falcon 9 roketiyle fırlatıldı.

California'daki Hawthorne'da bulunan SpaceX şirketinin kurucusu ve başkanı Elon Musk, ikinci seferine çıkan uzay aracı için bu kez deneme uçuşu yapılmadığını söyledi.
 
UUİ'ye 453,6 kilogram ağırlığında bilimsel malzeme götüren Dragon kapsülü, istasyonda görevli 3 astronot için bir de sürpriz taşıyor: Çikolatalı ve vanilyalı dondurma.
 
İlk seferini Mayıs ayında yapan uzay aracı, üç hafta uzayda kaldıktan sonra Ekim ayı sonunda Dünya'ya geri dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler