Üniversitede katliam: 25 ölü!

Adamava eyaletinin Mubi kentindeki Federal Teknik Üniversitesi'nin Öğrenci İşleri Bölümü'nde görev yapan Muhammed Baba, kampüsün hemen dışındaki öğrenci yurtlarını gece 10'da basan saldırganların isimlerini söyledikleri öğrencileri zorla odalarından çıkar

Üniversitede katliam: 25 ölü!

Adamava eyaletinin Mubi kentindeki Federal Teknik Üniversitesi'nin Öğrenci İşleri Bölümü'nde görev yapan Muhammed Baba, kampüsün hemen dışındaki öğrenci yurtlarını gece 10'da basan saldırganların isimlerini söyledikleri öğrencileri zorla odalarından çıkarıp sıraya dizdiğini belirtti.

Baba, saldırganların sabahın erken saatlerine kadar bazı öğrencileri vurarak, bazılarını ise bıçaklayarak öldürdüğünü, daha sonra cesetleri binanın dışına taşıdığını söyledi.

Eyalet Polis Şefi İbrahim Muhammed ise saldırıda 25 kişinin öldüğünü, bunlardan 22'sinin öğrenci, 2'sinin güvenlik görevlisi ve birinin de yurt personeli olduğunu ifade etti.

Olayın geçen hafta yapılan öğrenci seçimleri ile ilişkili olabileceğine işaret eden Muhammed, belirli öğrencileri hedef alan saldırganların içerden bilgi edindiğini düşündüklerini belirtti.

Maiduguri kentindeki bir üniversite kampüsünün dışında cumartesi günü de 3 öğrenci öldürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya