Ülkede aspirin bile kalmadı!

Daily Mirror’a konuşan Nuh’un Gemisi adlı kimsesizler vakfının kurucusu Antonios Papanikolaou, son aylarda aileleri tarafından kendilerine getirilerek bırakılmak istenen çocuk sayısının birkaç yüzü bulduğunu belirterek, sadece son birkaç günde en az yedi

Ülkede aspirin bile kalmadı!

Daily Mirror’a konuşan Nuh’un Gemisi adlı kimsesizler vakfının kurucusu Antonios Papanikolaou, son aylarda aileleri tarafından kendilerine getirilerek bırakılmak istenen çocuk sayısının birkaç yüzü bulduğunu belirterek, sadece son birkaç günde en az yedi çocuğun vakfın önüne bırakıldığını açıkladı.

Papanikolaou, “Sokaklar büyüklü küçüklü terk edilmiş çocularla dolu. Ailelerin çocuklarını besleyecek paraları ve sığınacak yerleri yok. Çocuklarını ya bize bırakıyorlar ya da sokağa” dedi.

Öte yandan, ülkede ilaç sıkıntısı yaşandığı açıklandı.

Ülkedeki 12 bin eczanenin yöneticisi olan Mina Mavrou, eczanelerde aspirin kalmadığını duyurdu.

Hükümetin ilaç fiyatlarını düşük tutması nedeniyle ilaç üreticisi ve dağıtıcılarının ellerindeki ilaçları yurtdışına sattığını belirten Mavrou, “Basit bir aspirini bulmak için bile her gün zamanımın büyük bölümünü telefon başında dağıtımcılara yalvarmakla geçiriyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya