Ukrayna harekete geçti: Askeri operasyon

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Karkiv, Donetsk ve Luhansk kentlerinde Rusya yanlısı grupların hükümet binalarını ele geçirmeleri sonrası bugün, Ukrayna İçişleri Bakanlığı Karkiv kentinde askeri operasyon başlattı.Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov Faceb

Ukrayna harekete geçti: Askeri operasyon

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Karkiv, Donetsk ve Luhansk kentlerinde Rusya yanlısı grupların hükümet binalarını ele geçirmeleri sonrası bugün, Ukrayna İçişleri Bakanlığı Karkiv kentinde askeri operasyon başlattı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Karkiv’de başlatılan terör karşıtı operasyonda en az 70 kişinin tutuklandığını belirtti. Avakov ayrıca, “Şehir merkezi ve metro istasyonları kapatıldı. Kısa bir süre içerisinde operasyonu bitireceğiz ve ayrılıkçıları durduracağız. Bölge İdare binası bölücülerden tamamen temizlendi” dedi. Avakov operasyonda silah kullanılmadığını da sözlerine ekledi.

RUSYA’DAN JET ÇAĞRI

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Ukrayna yönetimine askeri operasyonu durdurması çağrısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna’yı acil olarak iç savaşın yaşanmasına neden olabilecek askeri operasyon hazırlığını durdurmaya çağırıyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU ?

Ukrayna’da dün Donetsk, Luhansk ve Karkiv kentlerinde bulunan Rusya yanlısı gruplar Kırım gibi Ukrayna’dan ayrılmak istediklerini belirterek hükümet binalarını ele geçirmişlerdi. Doğu Ukrayna’da yapılan protestoların amacının “ülkeyi bölmek ve yabancı askeri kuvvetlerin ülkeye girişini başlatmak” olduğunu ifade eden Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ise, Rusya’nın hedefinin Ukrayna’nın topraklarını kendi yönetimlerine katmak olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya