Ukrayna'dan Türkiye için turizm teklifi

Ukrayna'da 1 Milyon turist teklifi

Ukrayna'dan Türkiye için turizm teklifi
Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy, geçen yıl ülkesinden Türkiye’ye 749 bin turist geldiğini belirterek, bu sayının bu yıl bir milyona çıkması için, Temmuz ve Ağustos aylarında paket tur fiyatlarına zam yapılmamasını istedi. Novikovskyy, “Zam yapmayın 1 milyon Ukraynalı gelsin” dedi.

Muğla’ya incelemeye gelen Ukrayna Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Oleksandr Novikovskyy, turizmde yaşanan krize karşın Türkiye’nin Ukrayna’dan çok turist beklediğini bildiğini söyledi. Mayıs ve Haziran aylarında bir haftalık 250- 300 dolarlık paketlerin Ukraynalılar tarafından tercih edildiğini belirten Novikovskyy şunları söyledi:

“Ukrayna’da insanlar çok para kazanamıyor. Krizden sonra maaşlar 200 dolar civarına geriledi. Bu nedenle temmuz ve ağustos aylarında paket tur fiyatlarına büyük zam yapılmamalı. Geçen yıl Türkiye’ye acente çıkışlı olarak paket turlarla 318 bin, bireysel olarak da 431 bin olmak üzere toplam 749 bin Ukraynalı geldi. Zam yapmayın 1 milyon Ukraynalı gelsin. Türkiye bize en yakın tatil yeri. İnsanlarımız Türkiye’yi çok seviyor. Kaliteli servis var, deniz güzel, her şey çok güzel. Turlarla gelen 500 dolara paket aldıysa 200 dolar da alışveriş yapıp kentten ayrılıyor.”

Türk hükümetinin tüm dünyadan, 1 Nisan- 31 Mayıs arasında turist getiren seyahat acentelerine uçuş başına 6 bin dolar destek vermesinin önemli olduğunu dile getiren Oleksandr Novikovskyy, böylece uçak biletinin kişi başı 180 dolardan 150 dolara indiğini belirtti.

HAFTADA 18 UÇAK GELİYOR

YDA Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç de, Ukrayna’dan haftada 18 uçakla yaklaşık 5 bin turist geldiğini belirterek şöyle dedi: “Ukrayna parlayan pazar ve rekorlar kırıyor. Ukrayna’nın değişik şehirlerinden de seferler başladı. Bazı turistler Türkiye’ye birkaç defa gelmiş ve Türkiye müptelası olanlar. Dolayısıyla bunların gelmeyi sürdürmeleri olumlu bir gelişme. Bunlara sadık müşteri diyoruz. Her ülkenin bağımlı müşteri elde etmesi stratejik hedeflerden birisi. Bu nedenle krizden kısa zamanda çıkacağımıza inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler