Türkmenistan ile tarım işbirliği

 At Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Aşkabat'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlar Kurulu'nun tarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ile görüştü. Türkiye'nin hayvancılık, tohumculuk, yaş meyve sebze üretimi ve

Türkmenistan ile tarım işbirliği

 

At Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Aşkabat'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakanlar Kurulu'nun tarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ile görüştü.
 
Türkiye'nin hayvancılık, tohumculuk, yaş meyve sebze üretimi ve seracılık konusunda Türkmenistan ile işbirliği yapmak istediğini belirten Eker, iki ülke arasında tarımsal teknik işbirliği anlaşmasının imzalanmasıyla tarımsal alanda önemli ilerlemeler kaydedileceğini söyledi.
 
Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Yazmuradov da Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un Türkiye ile tarımsal teknik işbirliğine gidilmesi konusunda talimat verdiğini ifade ederek, sürecin kısa sürede tamamlanmasını arzu ettiklerini bildirdi.
 
Heyetler, Pazartesi gününden itibaren taslak üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılması ve anlaşma metninin kısa sürede yürürlüğe konulması konusunda mutabakata vardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler