Türklere ağır darbe!

Yunan Eğitim Bakanlığı'nın "ekonomik kriz" ve "daha kaliteli eğitim" gerekçesiyle aldığı Batı Trakya'daki 35 Türk ilkokulunu kapatma kararı, Batı Trakya Türk azınlığında büyük endişe ve hayal kırıklığı yarattı. Eğitim Bakanlığı ülke çapında önümüzdeki der

Türklere ağır darbe!

Yunan Eğitim Bakanlığı'nın "ekonomik kriz" ve "daha kaliteli eğitim" gerekçesiyle aldığı Batı Trakya'daki 35 Türk ilkokulunu kapatma kararı, Batı Trakya Türk azınlığında büyük endişe ve hayal kırıklığı yarattı.

Eğitim Bakanlığı ülke çapında önümüzdeki ders yılından itibaren ülke genelinde 1933 olan okulları birleştirerek bu sayısı 877'ye düşürmesi projesi çerçevesinde, Batı Trakya'daki Türk ilkokulların sayısını da 57'den 22'ye düşürmeyi kararlaştırdı.

Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında "Trakya'daki azınlık okullarının statüsünü oluşturan tüm özel nitelikler dikkate alındığı" belirtilmekle birlikte, Türk Azınlığın okullarının kapatılması ile ilgili görüşünün alınmaması bölgede hayal kırıklığı yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler