Türkler kahraman seçildi!

Londra'da etrafı yağmalayan isyancılar, karşılarında Türkleri buldu.Londra'da yağmalamalar Türk nüfusunun yoğun olduğu semtlere sıçrayınca, Türkler dükkânlarını korumak için isyancıları sopalarla kovaladı. Türkler kısa sürede kendi bölgelerindeki isyancıl

Türkler kahraman seçildi!

Londra'da etrafı yağmalayan isyancılar, karşılarında Türkleri buldu.

Londra'da yağmalamalar Türk nüfusunun yoğun olduğu semtlere sıçrayınca, Türkler dükkânlarını korumak için isyancıları sopalarla kovaladı. Türkler kısa sürede kendi bölgelerindeki isyancıları püskürtünce, İngiltere'de gecenin kahramanı oldu

Olaylar pazartesi gecesi Londra'nın kuzeyinde bulunan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dalston ve Hackney semtlerine sıçradı. Dalston'da dükkanı bulunan Türkler, akşam saat 21.00'dan sonra dükkanlarının önünde ellerinde sopalarla nöbet tuttu. Hackney'in yerel gazetesi Hackney Citizen'a göre daha sonra isyancılar caddeye gelerek "Tuğra Baklava" adlı dükkanı yağmalamak istedi. Bunun üzerine ellerinde sopalarla bekleyen Türk esnaf isyancıları kovalamaya başladı.

TÜRKLERİ ÖRNEK ALIN

Türkler'in Dalston savunması İngiliz basınında ve sosyal medyada geniş yer buldu. İngiltere'nin saygın gazetelerinden Guardian, olay yerinde canlı çekilmiş bir videoyu yayınlarken, gazeteye konuşan bir Türk, "Biz malımızı ve canımızı korumak için buradayız" dedi.

Sosyal paylaşım sitesi twitter'da ise "İnsanlar Türkler'i örnek almalı, sokakları korumalı", "Dalston, kahraman Türkler sayesinde sakinledi", "Dalston'a taşınıp bir Türk ile evlenip kendimi güvene alacağım" iletileri paylaşıldı. Tottenham'da ise kuyumcu Çetin Erbil'in dükkanının kepenklerinin kırıldığını ve dükkandaki tüm altınların çalındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler