Türkiye'ye kötü haber!

Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi kabul edildi. Fransız Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin incelenm

Türkiye'ye kötü haber!

Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi kabul edildi. Fransız Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin incelenmeye alınmamasını öngören ve kanunlar komisyonu tarafından sunulan değişiklik önergesini reddetti.

Genel kuruldaki oylamada önergeye 86 senatör "evet", 167 senatör "hayır" dedi.

Genel kurul, yasa teklifinin yine incelenmeye alınmamasını öngören ve senatör Jacques Mezard’ın sunduğu başka bir değişiklik önergesi şimdi tartışmaya başladı.

Yine aynı senatör, bu değişiklik önergesi dışında, bir de yasa teklifinin komisyona gönderilmesini talep eden bir değişiklik önergesi daha sunmuştu.

Değişiklik önergeleri tartışmasında önergeyi sunan, karşı çıkan ve hükümet temsilcisi söz alıp konuşma yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler