Türkiye'ye ağır suçlama!

Mehr Haber Ajansına konuşan eski İranlı milletvekili Falahat Pisheh, bazı ülkelerin, Suriye’deki karışıklıkları Irak’a da yaymaya çalıştıklarını savunurken “Türkiye-Katar-Suudi Arabistan üçgeni”ni suçladı.Söz konusu “üçgenin” Irak’ta karışıklıkları yaratm

Türkiye'ye ağır suçlama!

Mehr Haber Ajansına konuşan eski İranlı milletvekili Falahat Pisheh, bazı ülkelerin, Suriye’deki karışıklıkları Irak’a da yaymaya çalıştıklarını savunurken “Türkiye-Katar-Suudi Arabistan üçgeni”ni suçladı.

Söz konusu “üçgenin” Irak’ta karışıklıkları yaratmak için “güçlü bir çaba” içinde olduğunu iddia eden Pisheh, “Bu üç ülke, (Irak Başbakanı) Maliki ve politikalarından iki nedenle hoşnut değil” dedi ve bu nedenleri Maliki’nin “İran ile güçlü bağları” ve "Maliki’nin Suriye politikaları” olarak sıraladı. Pisheh, Maliki’nin Suriye ve İran politikalarının “Türkiye-Katar-Arabistan üçgeninin benimsediği müdahaleci politikaları”na benzemediğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler