Türkiye'ye açık destek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'deki olayların ülkenin iç meselesi olduğunu ve yabancıların karışmaması gerektiğini söyledi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Irakçi, Türkiye'deki protesto olaylarının ülkenin iç meselesi olduğunu ve yabancı

Türkiye'ye açık destek
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'deki olayların ülkenin iç meselesi olduğunu ve yabancıların karışmaması gerektiğini söyledi.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Irakçi, Türkiye'deki protesto olaylarının ülkenin iç meselesi olduğunu ve yabancıların bu olaylara karışma hakkı olmadığını söyledi.
 
Haftalık basın toplantısında konuşan Irakçi, Tahran yönetiminin Gezi Park'ı ile başlayan Türkiye'deki protesto olaylarını 'Türkiye'nin iç meselesi' olarak gördüğünü bildirdi. Yabancı ülkelerin Türkiye'deki olaylara karışma hakkı olmadığını kaydeden Irakçi, sorunun, Ankara yönetimi ve protestocuların karşılıklı sağduyu anlayışı çerçevesinde barışçıl yöntemlerle çözülmesi dileğinde bulundu.
 
SURİYE'YE ASKER GÖNDERECEĞİNİ YALANLADI
 
Sözcü İran'ın Beşar Esad yönetimine destek sağlamak amacıyla Suriye'ye 4 bin asker göndereceğine dair ortaya konulan iddialarına ilişkin, "Bu haberi yüzde 100 yalanlıyoruz. Suriye Hükümeti ve ordusunun terörist gruplarla savaşmak için bu tip yardımlara ihtiyacı yok ve kendi başına düşmanlarla savaşabilir" diye konuştu.
 
İngiliz The Independent Gazetesi, İran'ın Suriye'ye 4 bin Devrim Muhafızı askerini göndereceğini iddia etmişti. İddia, Türk basında da geniş yankı bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler