Türkiye'den ilk Libya tepkisi geldi

Türkiye, Libya'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirirken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Ankara'nın süreçten haberdar edildiğini belirtti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile

Türkiye'den ilk Libya tepkisi geldi

Türkiye, Libya'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirirken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Ankara'nın süreçten haberdar edildiğini belirtti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Clinton ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu arayan Clinton ve Hague'in, Davutoğlu'nu Paris'teki zirve hakkında bilgilendirdiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ABD'li ve İngiliz mevkidaşlarına, Türkiye'nin, 1973 no'lu BM kararının uygulanmasına büyük önem verdiğini söyledi. Ancak herhangi bir taahhütte bulunmadı.

Libya'ya müdahale kararının çıkmasının ardından Ankara'nın ilk tepkisi, "Libya'daki gelişmelerin yakından izlendiği" yönünde olmuştu.

CLINTON: TÜRKİYE'Yİ HABERDAR ETTİK

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, bugün Paris'te düzenlediği basın toplantısında, müdahale kararının sivilleri korumayı hedeflediğini ve kara kuvvetlerinin kullanılmayacağını söyledi.

Clinton, "Aralarında Türkiye'nin bulunduğu çok sayıda ülkeyi an be an gelişmelerden haberdar ettik, gerekli bilgilendirmeleri yaptık" dedi.  

El Arabiya kanalı, Türkiye'nin de Libya, yeni bir Irak'a dönüşmediği sürece Kaddafi'ye yönelik bir operasyona katılmaya hazırlandığını öne sürdü. Ancak bu iddia, başka kaynaklarca doğrulanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya