Türkiye'de kadın olmak avantajlı

Fransa'da düzenlenen bir araştırma, Avrupa'nın önemli bir bölümünde üst düzey kadın yöneticilerin, erkeklerden daha az kazandığını, Türkiye'de ise bu oranın oldukça az olduğunu ortaya koydu.Fransa'da insan kaynakları konusunda uzmanlığıyla tanınan ''Merce

Türkiye'de kadın olmak avantajlı

Fransa'da düzenlenen bir araştırma, Avrupa'nın önemli bir bölümünde üst düzey kadın yöneticilerin, erkeklerden daha az kazandığını, Türkiye'de ise bu oranın oldukça az olduğunu ortaya koydu.

Fransa'da insan kaynakları konusunda uzmanlığıyla tanınan ''Mercer'' isimli kuruluş tarafından düzenlenen araştırmaya göre, eşitsizliğin en fazla olduğu Avrupa ülkesi Almanya, bu ülkede, üst düzey kadın yöneticiler, erkeklere oranla yüzde 22 daha az kazanıyor.

Türkiye'de ise, üst düzey kadın yöneticiler, aynı işi yapan erkeklere oranla sadece yüzde 1 oranında daha az kazanıyor.

 Araştırmaya göre, Avusturya'da üst düzey yönetici kadınlar aynı işi yapan erkeklerden yüzde 20, İsveç'te yüzde 19, İspanya ve Yunanistan'da yüzde 18, Fransa'da ise yüzde 14 daha az kazanıyor.

Avrupa'da, üst düzey kadın yöneticilerin erkeklere oranla daha fazla kazandığı ülkeler sıralamasında Bulgaristan ilk sırada. Bu ülkede üst düzey kadın yöneticiler, erkeklere oranla yüzde 5 daha fazla kazanıyor. 

Rusya'da üst düzey kadın yöneticiler, erkeklere oranla yüzde 3 daha fazla ücret alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya