Türkiye Yunanistan ile aynı sırada

Gallup araştırma şirketinin yayımladığı uluslararası “karamsarlık endeksi”nde Türkiye en üst sıralarda yeraldı. Endekse göre Irak, araştırma sonuçlarına göre “kötü duygular” açısından 59 puan toplayarak listenin birinci sırasında yer aldı. Irak’ı 43 puanl

Türkiye Yunanistan ile aynı sırada

Gallup araştırma şirketinin yayımladığı uluslararası “karamsarlık endeksi”nde Türkiye en üst sıralarda yeraldı. Endekse göre Irak, araştırma sonuçlarına göre “kötü duygular” açısından 59 puan toplayarak listenin birinci sırasında yer aldı. Irak’ı 43 puanla Filistin, 41 puanla Bahreyn, 40 puanla Filipinler ve 39’ar puanla Togo ile Mısır izlerken, Türkiye ile komşusu Yunanistan’ın puanı 38 oldu. Endeksteki OECD ülkeleri ayrıca listelendiğinde, Türkiye ve Yunanistan’ın birinci sırayı paylaştığı görülüyor.

Listeye göre Ermenistan, İran, Uganda, Lübnan, Afganistan, Azerbaycan gibi ülkelerde insanlar, gündelik yaşamlarında bizden daha az kötü duygulara gark oluyor.

Gallup’un melankoli araştırmasında anket yapılanlara beş soru soruldu. “Bugün fiziki acı yaşadınız mı?”, “Endişelendiniz mi?”, “Üzüldünüz mü?”, “Strese girdiniz mi?”, “Kızgınlık yaşadınız mı?” sorularına verilen yanıtlar toplandı ve 2011’e ait melankoli veritabanı bu şekilde hazır hale geldi.

 

Bazı ülkelerin melankoli skorları

 

Irak: 59

Mısır: 39

Türkiye: 38

Yunanistan: 38

Ermenistan: 37

İran: 36

İsrail: 35

ABD: 32

Azerbaycan:26

Almanya: 19

Çin: 16

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler