Türkiye ve İsrail kesin hedef

 Şam'ın, Ankara'ya bir mektup yollayarak, her Kürt'e silah verme tehdidinde bulunduğu da iddia edildi.El Manar sitesinde yer alan haberde, New York'ta, Suriye yetkilileri ile ABD arasında kurulan temasta, Şam'ın, ülkede süregiden çatışmalarda kimyasal sil

Türkiye ve İsrail kesin hedef


 

Şam'ın, Ankara'ya bir mektup yollayarak, her Kürt'e silah verme tehdidinde bulunduğu da iddia edildi.

El Manar sitesinde yer alan haberde, New York'ta, Suriye yetkilileri ile ABD arasında kurulan temasta, Şam'ın, ülkede süregiden çatışmalarda kimyasal silahlar kullanmayacağı güvencesi verdiği ifade edildi. Suriye'nin elindeki kimyasal silahların güven altında ve tehlikeden uzakta olduğu belirtildi.


TÜRKİYE KESİN HEDEF

Arap kaynaklara dayanan aynı haberde, Suriye'ye yönelik bir yabancı ülke saldırısı durumunda ise kimyasal silahların kullanılacağı ifade edildi. Suriye'nin komşuları dahil, bu saldırıyı kışkırtan veya gerçekleştiren ülkelerin kimyasal başlıklarla yüklü füzelere "meşru hedef" olacakları belirtildi. Arap kaynakların, Suriye'ye bir müdahale halinde Türkiye ve İsrail'in kesin hedefler arasında olduklarını not ettikleri ileri sürüldü.


PKK KARTI

Aynı haberde, PKK ve Suriye'de PKK'ya yakın olmasıyla bilinen PYD'ye yakın kaynakların, Suriye'nin Türkiye'ye bir mektup yolladığını söyledikleri iddia edildi. İddiaya göre, Türkiye'nin sınırdaki tutumunun askeri müdahale noktasına yaklaştığı, Şam'ın, Türkiye ve Suriye'deki her Kürt'e silah vereceğini bildirdiği öne sürüldü. Bu kaynaklar, Suriye'nin Kürt militanlara ağır silahlar ve cornette roketleri vermeye doğru hareket ettiğini de iddia ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya