Türkiye tavrını sertleştiriyor

İNGİLİZ Guardian gazetesi Suriye’deki şiddet olaylarına karşı Türkiye’nin sesini giderek yükselttiğini ve tavrını sertleştirdiğini yazdı.Gazete, Suriye’deki şiddeti Türkiye’nin insanlığa karşı işlenen bir suç olarak nitelendirdiğini, Dışişleri Bakanı Ahme

Türkiye tavrını sertleştiriyor

İNGİLİZ Guardian gazetesi Suriye’deki şiddet olaylarına karşı Türkiye’nin sesini giderek yükselttiğini ve tavrını sertleştirdiğini yazdı.

Gazete, Suriye’deki şiddeti Türkiye’nin insanlığa karşı işlenen bir suç olarak nitelendirdiğini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun güney komşusundaki iç savaşı 1990’lı yıllarda Balkanlarda yaşanan katliama benzettiğini yazdı.

Guardian, Kızıl Haç konvoyunun bir kez daha Humus kentine girişinin engellendiğini yazdığı haberinde, Davutoğlu’nun "Hiçbir hükümet, hiçbir yönetim, hiçbir durumda kendi insanlarına böyle bir katliam yapamaz.

Uluslararası toplum sesini daha fazla yükseltmelidir. Uluslararası toplumdaki görüş birliğindeki eksiklik Suriye’ye cesaret vermektedir" dediğini aktardı.

SREBRENICA BENZETMESI
Suriye’ye karşı giderek sertleşen eleştirilerin İngiltere ve Fransa’nın Büyükelçiliklerini bu ülkede kapatmasının ardından geldiğini hatırlatan Guardian gazetesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İtalya Dışişleri Bakanı Giolio Terzi ile yaptığı ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalara yer verdi.

Guardian, Davutoğlu’nun Suriye’deki durumu1990’lı yıllarda Sarajevo ve Srebrenica’daki katliama benzettiğini kaydederken Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "Esad rejimine karşı diplomatik baskının artması gerekir. Bunu sadece Avrupa Birliği’nin görüşü olarak söylemiyoruz. Bunu bütün uluslararası kurumların yapması gerektiğine inanıyoruz" açıklamalarını aktardı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu cuma günü İtalyan Dışişleri Bakanı Giulio Terzi’nin yanı sıra Suriye’den dört muhalefet lideri ile İstanbul’da bir araya gelerek Suriye’deki son durumu değerlendirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler