'Türkiye, Suriye devriminin ciğeri'

 Suriye'de süren iç savaş tüm şiddetiyle devam ederken, yabancı muhabirler dehşetin göbeğinden dünyaya bilgi vermeyi sürdürüyor. Financial Times gazetesinin haberine göre, Suriye'nin kuzey batısında İdlib bölgesini şu anda elinde bulunduran muhalif güçler

'Türkiye, Suriye devriminin ciğeri'

 

Suriye'de süren iç savaş tüm şiddetiyle devam ederken, yabancı muhabirler dehşetin göbeğinden dünyaya bilgi vermeyi sürdürüyor.
 
Financial Times gazetesinin haberine göre, Suriye'nin kuzey batısında İdlib bölgesini şu anda elinde bulunduran muhalif güçlerin kumandanına Türkiye'nin Suriye'ye ateş açması, halkın ateşini dindirebilmek için bir strateji. Yine muhalif kumandanlardan Hama bölgesinde bulunan Abu Tarek ise Türkiye hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Tarek'in en çok endişe ettiği konu, Türkiye'ye yapılacak uluslararası baskı sebebiyle Türkiye'nin sınırlarını kapatması.
 
'Türkiye Suriye'de yaşanan devrimin ciğeri. Eğer işlemeyi bırakırsa büyük problemler yaşarız' diye konuşan muhalif komutan, Türkiye ile koordineli olarak çalıştıkları iddiasını da yalanlıyor.
 
Tarek, 'Türkler bunu kendi başlarına yapabilecek kuvvete ve daha fazlasına zaten sahip' diye de ekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya