Türkiye, İsrail'den Daha Yoksul

Anlıyorum ama Konuşamıyorum Diyorsanız…Haaretz gazetesi, İsrail'de ailelerin yaklaşık yüzde 20'sinin yoksul olduğuna dikkat çekerken, yoksulluk sıralamasında 34 OECD ülkesi arasında İsrail'in sondan 4. sırada yer aldığını, sadece Şili, Türkiye ve Meksika'

Türkiye,  İsrail'den Daha Yoksul

Anlıyorum ama Konuşamıyorum Diyorsanız…Haaretz gazetesi, İsrail'de ailelerin yaklaşık yüzde 20'sinin yoksul olduğuna dikkat çekerken, yoksulluk sıralamasında 34 OECD ülkesi arasında İsrail'in sondan 4. sırada yer aldığını, sadece Şili, Türkiye ve Meksika'nın daha yoksul olduğunu belirtti.

İsrail gazetesi Haaretz, "Yoksul İsrail" başlıklı haberinde, yoksulluğun geçen yıl İsrail'de fazla hissedilmediğini ancak sosyal uçurumun çok fazla olduğunu belirterek, "Ulusal Sigorta Enstitüsü" yıllık raporuna göre, İsrail'in yoksulluk ve sosyal uçurum konularının üstesinden gelmek için beş yıllık bir plana ihtiyacı olduğunu yazdı.

Haberde, İsrail'de geçen yıl fakir aile sayısının 433 bin 300, yüzde 19.8, 2009'da ise 20.5 olduğuna dikkat çekilirken, OECD üye ülkeleriyle karşılaştırıldığında eşitsizliğin çok yüksek olduğu ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in, OECD ülkeleri arasında fakirlik oranı yüksek bir ülke olduğuna işaret edilerek, yoksulluk sıralamasında 34 OECD ülkesi arasında İsrail'in sondan 4. sırada yer aldığını, sadece Şili, Türkiye ve Meksika'nın daha yoksul olduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya