Türkiye hakkında şok açıklama!

İsrail, yaşanan krize rağmen Türkiye'ye silah satışının hiçbir zaman durmadığını açıkladı Haaretz'in haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT)  Başkanı Tuğgeneral Shemaya Avieli, Türkiye, Vietnam, Malezya ve

Türkiye hakkında şok açıklama!
İsrail, yaşanan krize rağmen Türkiye'ye silah satışının hiçbir zaman durmadığını açıkladı
 
Haaretz'in haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT)  Başkanı Tuğgeneral Shemaya Avieli, Türkiye, Vietnam, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerin silah pazarları olarak "gelişmekte olan ülke" statüsünde olduklarını belirttikten sonra, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan siyasi krize değinerek, "Türkiye'ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadığı gibi, İsrail devletinin çıkarları korunarak devam etmektedir. Geçmiş yıllardaki ilişkilerin aynen devam etmediği doğrudur.
 
Ancak rakamlara bakılırsa Türkiye'ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman sıfır olmamıştır" dedi.
 
Türkiye'ye silah ihracının büyük bir bölümünün halen devam etmekte olan ve eski kontratlar  çerçevesinde yapıldığını belirten SIBA Başkanı, "Ancak Türkiye'den yeni alışveriş talepleri de var, biz de bunları inceliyoruz" diye konuştu.
 
Silah ihracatında dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan ve geçen yıl 7.4 milyar dolarlık ihracat yapan İsrail'in en büyük ihracat kalemini casus uçaklar oluşturuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler