"Türkiye en büyük düşmanımız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Mısır’daki darbenin arkasında olduğu açıklamasının yankıları sürerken İsrail medyasında Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye’den özür dilenmesi “çok büyük hata” olarak nitelendi ve Türkiye, İran’dan sonra İsrai

"Türkiye en büyük düşmanımız"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Mısır’daki darbenin arkasında olduğu açıklamasının yankıları sürerken İsrail medyasında Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye’den özür dilenmesi “çok büyük hata” olarak nitelendi ve Türkiye, İran’dan sonra İsrail’in bölgedeki “en sert” düşmanı olarak ilan edildi.
 
İsrail’in büyük gazetesi Yedioth Ahronoth’un Hagai Segal imzası ile yayımlanan “Özür İçin Üzgünüz” başlıklı yorumda özür dilenmesinden bu yana henüz 6 ay geçmemesine rağmen yapılan “jest”in “çok büyük bir hata” olarak tanımlanabileceği savunuluyor.
 
Yorumda “İsrail hükümeti, Ankara önünde diz çöktü ve işlemediği bir günah için af diledi, bunun karşılığında da yüzüne birçok kez tükürüldü” gibi ağır ifadeleri kullanılıyor. Özre rağmen Başbakan Erdoğan’dan bir tek “uzlaştırıcı” bakış gelmediği, geçen hafta da "İsrail’i Mısır’daki darbenin arkasında olmakla suçladığı" belirtildiği yorumda şu görüşler de öne sürülüyor: “Verilen taahhütlere karşı Türkiye, büyükelçisini yeniden İsrail’e göndermedi ancak Antalya’ya geri dönen binlerce İsrailli turistten yararlanıyor. Mevcut durumda Türkiye, İran’dan sonra İsrail’in bölgedeki en sert düşmanı olarak değerlendirilebilir.”  Erdoğan’ın İsrail’in özrünü bir “zayıflık” olarak yorumladığı ve İsrail’e “saldırmaya devam edebileceği” sonucuna vardığı iddiasına da yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya