Türkiye bu haritada kırmızı

Global Corruption Barometer 2013 yani Küresel Yolsuzluk Haritası yayımladı. Buna göre Türkiye, yolsuzluk vakalarının bir önceki yıla göre artış gösterdiği ülkeler arasında yerini aldı. Transparency International kurumu tarafından 107 ülkede 114 bin katılı

Türkiye bu haritada kırmızı
Global Corruption Barometer 2013 yani Küresel Yolsuzluk Haritası yayımladı.
 
Buna göre Türkiye, yolsuzluk vakalarının bir önceki yıla göre artış gösterdiği ülkeler arasında yerini aldı.
 
Transparency International kurumu tarafından 107 ülkede 114 bin katılımcıyla gerçekleştirilen ankette temel soru yolsuzluk vakalarının artıp artmadığı.
 
Anket sonucuna göre bir önceki yıla göre yolsuzluk vakalarının arttığı ülkelerin sayısında büyük bir artış var.
 
Raporda bu durum üç harita ile özetlendi.
 
Kırmızı, turuncu ve sarı renklerle gösterilen haritalarda artış kırmızı, değişmeyen durumlar turuncu, azalma ise sarı ile gösterildi.
 
Türkiye haritanın kırmızı kısmında yer aldı.
 
ABD, Batı Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı, Güney Amerika, Rusya ve Çin de Türkiye gibi katılımcıların yolsuzluk vakalarında artış olduğuna inandığı diğer ülkeler oldu.
 
DEĞİŞİM GÖSTERMEYE ÜLKELER
 
Listede yolsuzluk vakalarında herhangi bir değişim olmadığına inanılan ülkeler, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Japonya, Ürdün, Kazakistan, Güney Kore, Kırgızistan, Letonya, Norveç ve İsviçre oldu.
 
AZALAN ÜLKELER
 
Listede yolsuzluk vakalarının azaldığına inanılan 11 ülke yer aldı. Bu ülkeler sırasıyla Azerbaycan, Belçika, Kamboçya, Fiji, Gürcistan, Filipinler, Rwanda, Sırbistan, Güney Sudan, Sudan ve Tayvan oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler