Türkistan'da çatışma: 18 Uygur ölü

Resmi makamlar tarafından daha önce yapılan açıklamalarda olayda "en az 4 kişinin öldüğü" ifade edilmişti. Dünya Uygur Kongresi tarafından yapılan açıklamada ise polisin göstericilere ateş açtığı ve 14´ü dövülerek, 6 vurularak 20 Uygur´un öldürüldüğü iddi

Türkistan'da çatışma: 18 Uygur ölü

Resmi makamlar tarafından daha önce yapılan açıklamalarda olayda "en az 4 kişinin öldüğü" ifade edilmişti. Dünya Uygur Kongresi tarafından yapılan açıklamada ise polisin göstericilere ateş açtığı ve 14´ü dövülerek, 6 vurularak 20 Uygur´un öldürüldüğü iddia edilmişti.

Bölge hükümetinin açıklamasında "isyancıların balta, bıçak, kama, molotofkokteyli ve patlayıcı taşıdıkları, karakolu ateşe verdikleri ve aşırı dinci sloganlar attıkları" kaydedildi. Açıklamada, 14 isyancının "yasal uyarılar" yapıldıktan sonra vurulduğu öne sürüldü. İki polis ve iki rehininin hayatını kaybettiği olayda dört kişi gözaltına alındı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi´nin yayın organı Halkın Günlüğü tarafından İngilizce yayımlanan Global Times gazetesi bugünkü sayısında konuya geniş yer ayırdı. Gazetenin manşetinde Hotan´da alarm durumu ilan edildiği bildirildi.

Gazetenin başyazısında ise Batı basınına bu tür olaylarda "çifte standart uyguladığı" suçlaması yöneltildi.
Başyazıda "bu tür olaylar Batılıların beklediği yıkıma yol açmayacak, hatta Pekin´in merkezindeki Tiananmen meydanında bile olsa önemli bir etkisi olmayacak" denildi.Etiketler: Çin polisi,  sincan uygur özerk bölgesi,  çin polisi 14 uygur'u öldürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya