Türk lokumuna uzansa, iyi ederler

 Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkması halinde yerine Türkiye'nin alınması istendi. Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir makalede bu yöndeki öneri, "çekici bir fikir" olarak nitelendi. Türkiye'nin hızlı ekonomik büyümesine vurgu yapıldığı makale

Türk lokumuna uzansa, iyi ederler

 

Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkması halinde yerine Türkiye'nin alınması istendi. Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir makalede bu yöndeki öneri, "çekici bir fikir" olarak nitelendi. Türkiye'nin hızlı ekonomik büyümesine vurgu yapıldığı makalede Avrupalı liderler için "Türk lokumuna uzansa iyi ederler" esprisine de yer verildi. 

 

Wall Street Journal'ın "Market Watch" bloğunda "Yunanistan Euro Bölgesinden Çıkarsa, Türkiye'yi Ekleyin" başlığı ile yayımlanan makalede "Yunanistan, sonunda euro bölgesinden ayrılırsa ki durmak bilmeyen söylentiler böyle bir şey olabileceğini gösteriyor, onun yerini Türkiye almalı" denildi.

Böyle bir olasılığın Ege bölgesinde pek olumlu karşılanmayacağı belirtilirken bunun için "Savaşlar, nefret" dahil her türlü tarihi neden bulunduğu kaydedildiği makalede "Ancak en az kağıt üstünde, çekici bir fikir" ifadesi de kullanıldı. 

 

-"BÖYLE BİR BÜYÜME OLSA AVRUPA'NIN ÇOĞU ELLERİNİ OVUŞTURURDU"- 

 

Surekli Avrupa'nın daha fazla büyümeye ihtiyacının olduğu söylendiğine, Türkiye'nin ise, geçen yıl yüzde 8.5'lik bir büyüme sağladığına dikkat çekilirken, krizin Türkiye'nin "çekiciliği"ni tanımladığı, böyle bir büyüme hızı için "Avrupa'nın çoğu şevinçle ellerini ovuşturdu" yorumu da yapıldı. Makalede şöyle devam edildi:

"Türkiye'nin, bir Müslüman dünya gücü olarak statüsü, kabul etmek gerekir ki Berlin ve Paris'teki yabancı düşmanları için engel ama Türkiye'de ortalama yaş yüzde 28 civarında yani Avrupa'daki ortalamanın çok altında olduğunu anladıklarında, görmezlikten gelmeye istekli olabilirler."

Makale, "Avrupa liderleri, bu akşam bir kez daha Brüksel'de bir akşam yemeği zirvesinde bir araya gelirken gözlerini çorbalarından kaldırıp Türk lokumuna uzansa iyi ederler" esprisi ile son buldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya