Türk Casus yakalandı!

 Suudi Arabistan’da İran için casusluk yaptığından şüphelenilen 1’i Türk 10 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Mansur el Türki, casusluk yaptıkları gerekçesiyle geçen mart ayında tutuklanan 18 kişiyle ilgili soruşturmada elde edi

Türk Casus yakalandı!

 

Suudi Arabistan’da İran için casusluk yaptığından şüphelenilen 1’i Türk 10 kişi gözaltına alındı.
 
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Mansur el Türki, casusluk yaptıkları gerekçesiyle geçen mart ayında tutuklanan 18 kişiyle ilgili soruşturmada elde edilen bilgiler doğrultusunda düzenlenen operasyonda 8 Suudi Arabistan, 1 Lübnan ve 1 de Türkiye vatandaşının gözaltına alındığını açıkladı.
 
El Türki, gözaltına alınanların Suudi Arabistan’daki kritik öneme sahip bazı yerler konusunda görüntü ve bilgi sağlamaları karşılığında İran istihbarat servisinden para aldıklarını itiraf ettiklerini belirtti. İran için casusluk yaptığı ileri sürülen 16 Suudi, 1 İranlı ve 1 Lübnanlı, 19 Mart’ta gözaltına alınmıştı.
 
Lübnanlı şüpheli, delil yetersizliğinden serbest bırakılmış, İran ise casusluk suçlamalarını reddetmişti. Suudi Arabistan’ın 2011 başlarında Bahreyn’deki Şiilerin düzenlediği protesto gösterilerinin bastırılması için asker göndermesi, Riyad ile Tahran yönetimleri arasında gerilime neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya