Türk bayraklı Azeri gezgin Mısır’da gözaltına alındı

Ajan olduğu iddiası ile Mısır'da gezisi sırasında gözaltına alınan Azeri gezgin Ramil Ziyadov, Türkiye'ye döndükten sonra yaşadıklarını anlattı. Ziyadov, üzerindeki bayrakları görünce kendisinin ajan olduğunu sandıklarını ifade ederek, "Silah çektiler, aj

Türk bayraklı Azeri gezgin Mısır’da gözaltına alındı

Ajan olduğu iddiası ile Mısır'da gezisi sırasında gözaltına alınan Azeri gezgin Ramil Ziyadov, Türkiye'ye döndükten sonra yaşadıklarını anlattı. Ziyadov, üzerindeki bayrakları görünce kendisinin ajan olduğunu sandıklarını ifade ederek, "Silah çektiler, ajan olduğumu söylediler. Beni alıp Kahire'ye götürdüler. Bir gün gözaltında tuttular. Cebimdeki 400 dolarımı aldılar. Mısır'a gelmememi ve yasak olduğunu söylediler" dedi.

Avrupa ve Afrika'nın birçok ülkesini bisikleti üzerinde Türk ve Azerbaycan bayraklı forma ile dolaşan 37 yaşındaki Azeri gezgin Ramil Ziyadov, geçtiğimiz günlerde Mısır'da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığını sosyal medya üzerinden "Sonunda ajan olarak tutuklandım, bunu da yaşadık" sözleriyle paylaşan Ziyadov, Türkiye'ye dönüşünde havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İki yıldır yollarda olduğunu ifade eden Ziyadov, Çin Seddi'nden İspanya'ya kadar pedal çevirdiğini ve bu tür bir hadise yaşamadığını söyledi. Mısır'daki olayı detaylarıyla anlatan Ramil Ziyadov, "Mısır'da gezginlere mi yoksa Türklere mi bir kızgınlık var bilmiyorum. Üzerindeki bayrakları gören bir araç beni aldı. Silah çektiler, ajan olduğumu söylediler. Beni alıp Kahire'ye götürdüler. Bir gün gözaltında tuttular. Cebimdeki 400 dolarımı aldılar. Mısır'a gelmememi ve yasak olduğunu söylediler" dedi.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAYMAK İÇİN GEZİYOR

Türk kültürünü yaymak için iki yıldır gezdiğini söyleyen Ziyadov, Mısır'da yaşadığı olay için oldukça üzgün olduğunu dile getirdi. Mısır'da Türklere karşı bir tavır olduğunu söyleyen Ramil, "Biz onlara ne yaptık bilmiyorum, kültürsüz bir ülke" dedi.

ÇİFTÇİYDİ GEZGİN OLDU

Tüm parasına el konduğu için seyahatini yarıda kesmek zorunda kalan Ziyadov, Mısır'dan sonra Etiyopya'ya geçme planını iptal ederek Türkiye'ye döndü. Ramil Ziyadov, ayrıca parası olmadığı için bir başka yolcudan maddi destek alarak bisikletini Türkiye'ye getirebildi. Daha önce çiftçilik yapan Ziyadov, tüm mal varlığını satarak dünyayı gezme kararı aldıktan sonra çok sayıda ülkeyi kendi imkanlarıyla gezdi.

Türk bayraklı Azeri gezgin Mısır’da gözaltına alındı

Türk bayraklı Azeri gezgin Mısır’da gözaltına alındı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya