Toplu tecavüz dehşeti!

Hindistan'da içinde kadın yolcuların da bulunduğu araçlar, geçtiğimizi pazartesi gününün erken saatlerinde otoyol kenarında pusuya yatmış yaklaşık 30 kişilik saldırgan bir grup tarafından durduruldu.

Toplu tecavüz dehşeti!
Hindistan'da içinde kadın yolcuların da bulunduğu araçlar, geçtiğimizi pazartesi gününün erken saatlerinde otoyol kenarında pusuya yatmış yaklaşık 30 kişilik saldırgan bir grup tarafından durduruldu. Araçlar ateşe verildi. Kadın yolculardan kaçamayanlar yakında bulunan tarlalara götürülerek tecavüze uğradı.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

Görgü tanıklarının en az 10 kadının bu şekilde tecavüze uğradığını belirttiği olay polise aksettiğinde yetkililer resmi bir soruşturma başlatacakları yerde ''dedikodu'' diye niteleyerek olayın üstünü örttü. Daha kötüsü kurbanlar ve aileleri, 'kendi onur ve haysiyetleri için' olayı başka bir yere şikayet edip taşımamaları yönünde bölge yetkilileri tarafından uyarıldı. Yaşanan tecavüz olaylarının Jat protestolarıyla ilgili olabileceği ifade edildi.

ÇIPLAK HALDE BULUNDULAR

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Haryana eyaletinin Murthal bölgesi yakınlarında yaşanan olay sonrası öfkeli saldırgan gruptan kaçanlar otoban kenarında bulunan yolcu tesislerine sığındı. Kaçamayan kadınlar öfkeli grubun eline düşerek tarlalarda tecavüze uğradı. Daha sonra kendilerini aramaya gelenler tarafından çıplak halde bulunan kadınlara çevrede bulunan Hassanpur ve Kurad köylüleri battaniye ve elbise getirdi.

YAKINLARINI İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR

Korkudan ötürü isimlerinin açıklanmasını istemeyen görgü tanıklarının ifadelerine göre, tecavüze uğramış üç kadının Amrik Sukhdev adlı yolcu tesisine getirilerek rütbeli polis memurlarının huzurunda aileleriyle buluştu. Gelen polislerin olayı soruşturmak yerine tecavüze uğramış kadınları evlerine götürmeleri için yakınlarını ikna etmeye çalıştığı iddia edildi. Kurad ve Hassanpur köylüleri saldırganların Sukhdev adlı tesisi ateşe verme teşebbüsü sonrası çevrede kamp kurdu.

BÖLGE HALKININ CAN GÜVENLİĞİ YOK

Kurad köyünden Hari Krishan ve Hassanpur köyünden Zile Singh olay hakkında konuşmak istemediklerini söyledi. Polisin saldırganlara kalkan olduğunu ve onları korumak istediğini söyleyen iki yaşlı adam, bölgede yaşayan insanların dahi can güvenliklerinin olmadığını dile getirdi. Saldırganlardan kaçarak Sukhvdev'e gelen Jai Bhagwan, dört genç kadının tecavüzcülerden korunmak için yakında bulunan komşu yol tesisinin su tankına gizlendiğini söyledi.

KADINLARIN ÜSTÜNDE BASKI KURDULAR

Jai Bhagwan, "Saldırganların dikkatini çekmemek için tesisin ışıklarını kapattık. Talihsiz kadınlar saatlerce günün ağarmasını beklediler." sözleriyle yaşananları anlattı. Bazı görgü tanıkları, yetkili polis amirlerinin tecavüze uğramış kadınları susmaları yönünde ikna etmeye çalıştığını belirtti. Polislerin, tecavüze uğramış kadınlara şikayette bulunmamaları, olayın peşini bırakmaları, isimlerine leke getireceği ve yapılanların geri alınamayacağı yönünde telkinlerle baskı kurduğu ifade edildi.

Haryana ve Pencap eyaletlerini başkent Delhi'ye bağlayan Murthal mıntıkası, otoban restoranları ve yolcular için konaklama tesisleriyle ünlü bir bölge.

KAST SİSTEMİNE TEPKİ OLDUĞU İFADE EDİLİYOR

Hindistan'ın kuzeyinde bulunan 8 eyalette yaşanan Jat protestoları sonucu bugüne kadar biri polis, 18 gösterici hayatını kaybetti. Hindistan'ın sekiz kuzey eyaletinde yaklaşık 82.5 milyon insanın Hindistan hükumetinden eğitim hakkı kotası ve memuriyetteki kotalarının arttırılması talepleriyle başlayan gösterilere şiddet bulaştı. Evler, işyerleri, tren istasyonları, trenler, arabalar yakılmış sonunda asker şehre inmişti.

Jat protestolarının, Hindistan'daki 'Kast' sistemine bir tepki olduğu da ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya