THY uçağı pistten kaldırılamıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü Nepal'in Başkenti Katmandu'daki Tribhuwan havalimanına kötü hava koşullarında gerçekleştirdiği iniş sonrası kayarak pistten çıkan Türk Hava Yollarına ait JOC kuyruk tescilli ve TK 726 sayılı Göbeklitepe uçağını pistten kaldırma ça

THY uçağı pistten kaldırılamıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü Nepal'in Başkenti Katmandu'daki Tribhuwan havalimanına kötü hava koşullarında gerçekleştirdiği iniş sonrası kayarak pistten çıkan Türk Hava Yollarına ait JOC kuyruk tescilli ve TK 726 sayılı Göbeklitepe uçağını pistten kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Hindistan'dan gelen teknik ekip ve ekipman ile pistten THY uaçağını kaldırma çalışmaları güçlükle devam ederken Tribhuvan havalimanında uluslararası uçuşlar gerçekleştirilemiyor.

Karın ve kanat kısımları çim üzerinde şişirilmiş hava yastıklarına alınan Türk Hava Yollarına ait Airbus A330-300 uçağının yumuşak çim üzerine oturmuş olması kurtarma çalışmalarını olumsuz olarak etkiliyor.

Pisttin üzerine getirien uçağın bugün uygun alana alınarak saat 16:00 itibarı ile 

Toprağa batan sol iniş takımları ve lastikleri tamamen tahrip olan uçağın lastiklerinden biri ekipler tarafından değiştirilmiş olmasına rağmen yumuşak zeminin çakıl takviyesiyle güçlendirilmesine çalışılarak 'push-back' kamyon kullanımı ile uçağın ön kısmının bu kamyona yerleştirilerek pistten kaldırılmasına çalışılıyor.

Nepal'in tek uluslararası havalimanında Çarşamba gününden beri uçuşların yapılamıyor olması da binlerce yolcunun mahsur kalmasına neden oldu.

Pist üzerine getirilen uçağın uygun bir alana çekilerek Tribhuwan uluslararası havalimanının bugün akşam saatlerine doğru uçuşlara açılması bekleniyor.

THY Özel Ekip Gönderiyor

THY  A330 TC-JOC’u kurtarmak için 54 kişilik teknik ekip gönderiyor. 54 kişilik ekipte THY Uçuş İşletme, THY Teknik ve İdari birimlerden seçilen yönetici, uçak mühendisi ve teknisyenler yer alıyor.

THY uçak kurtarma ve kaza kırım ekibi uçağın pistten çıktığı havalimanında detaylı bir inceleme yaparak rapor hazırlayacak. Rapora göre uçağın kurtarılmasına veya parçalanarak değerlendirilmesini karar verilecek.

thy-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya