Terör örgütünün yarısı çocuk

  ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporun "Çocuk Askerler" bölümünde, PKK'ya da yer verildi. Raporda terör örgütü PKK mensuplarının yüzde 38'inin yaşlarının 18'in altında olduğu belirtildiABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu'na göre teröri

Terör örgütünün yarısı çocuk

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporun "Çocuk Askerler" bölümünde, PKK'ya da yer verildi. Raporda terör örgütü PKK mensuplarının yüzde 38'inin yaşlarının 18'in altında olduğu belirtildi

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu'na göre terörist PKK dağ kadrosuna çocukları almaya devam ediyor ve örgütün yarısına yakınını 18 yaş altındaki çocuklar oluşturuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2011 yılı raporuna göre Türkiye'deki terörle mücadele faaliyetleri sırasında geçen yıl güvenlik güçlerinden ölümler ve yaralanmalar iki kattan fazla arttı. Sivil ölüm ve yaralanmaların sayısı da 2010'a göre artış gösterdi. Türkiye'ye ilişkin bölümünde terörle mücadele konusunda şöyle denildi:

"Güvenlik güçlerinden (asker, polis ve jandarma) gelen raporlar yılın ilk 10 ayında terörist PKK'yla mücadele çerçevesindeki silahlı çatışmalarda 31 sivilin öldüğüne, 53 kişinin de yaralandığına işaret etti. İlk 10 ayda güvenlik güçlerinden 220 kişi öldürüldü, 475 kişi yaralandı. Terörist olduğu belirtilenlerden ise 303 kişi öldürüldü, beşi yaralandı. Çatışmaların büyük bölümü Güneydoğu'da meydana geldi. Güvenlik güçlerinden ölümler ve yaralanmalar iki kattan fazla artarken sivil ölüm ve yaralanmaların sayısı 2010'a göre arttı."

Akademik Araştırma Sonucu

Raporun "Çocuk Askerler" başlıklı bir bölümünde ise "Terörist grup PKK kadrosuna düzenli olarak çocukları aldı. Akademik bir araştırma PKK üyelerinin yüzde 38'inin 18 yaş altında olduğuna işaret etti" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler