Terör örgütünden katliam: 2 bin kişi...

Nijerya'da dinci terör örgütü Boko Haram'ın uluslararası bir askeri üssü ele geçirmesinin ardından Baga kasabasında en az 2 bin kişiyi öldürdüğü ve tüm kasabayı ateşe verdiği açıklandı.Geçtiğimiz cumartesi günü Boko Haram örgütünün ele geçirdiği askeri üs

Terör örgütünden katliam: 2 bin kişi...

Nijerya'da dinci terör örgütü Boko Haram'ın uluslararası bir askeri üssü ele geçirmesinin ardından Baga kasabasında en az 2 bin kişiyi öldürdüğü ve tüm kasabayı ateşe verdiği açıklandı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Boko Haram örgütünün ele geçirdiği askeri üssün bulunduğu Baga kasabasında katliam yaptığı belirtildi.

BİNLERCE EVİ YAKIP, HALKI KURŞUNA DİZDİLER

Stratejik olarak önemli bir konumda bulunan askeri üssün ele geçirilmesinden sonra Boko Haram binlerce evi ateşe verdi ve kasaba sakinlerini kurşuna dizdi. Kentin yöneticilerinden alınan bilgiye göre sokaklar cesetlerle dolu ve 2 bine yakın insan öldürüldü.

SOKAKLAR CESET DOLU

Boko Haram Çarşamba günü tüm kenti ateşe verdi. Baga caddelerini kaplayan cesetlerin sayısının 2 bin civarında olmasından endişe duyulduğunu dile getiren Bukar, şehrin nüfusunun 10 bin kişi olduğunu ancak şu anda cesetlerden başka bir şey bulunmadığını söyledi.

Kentten kaçanların verdiği bilgiye göre, kimse ölülerini gömmeye vakit bulamadı ve cesetler caddelere terk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler