Terör kurbanları için dev fon!

Nijerya'da, ülkenin kuzeydoğu bölgesinde faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün saldırılarında yaralanan ya da yakınlarını kaybedenlere yardım etmek için 187 milyon dolarlık bir fon kurulduğu açıklandı.Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati, "Hükü

Terör kurbanları için dev fon!

Nijerya'da, ülkenin kuzeydoğu bölgesinde faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün saldırılarında yaralanan ya da yakınlarını kaybedenlere yardım etmek için 187 milyon dolarlık bir fon kurulduğu açıklandı.

Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati, "Hükümetimiz, saldırılardan etkilenen ailelere, yaralananlara ve yakınlarını kaybedenlere destek olmak için 'kurban destek fonu' oluşturdu. Boko Haram saldırılarında yıkılan okul ve kamu binalarının yeniden inşa edilmesi için kullanılacak fon, 16 Temmuz'da yürürlüğe girecek" dedi.

Abati, General Theophilus Danjuma ve banker Fola Adeola tarafından idare edilecek fonun zaman içinde terörden etkilenen diğer bölgeleri de kapsayacak şekilde genişletileceğini belirtti.

Fona yerel iş adamları, özel sektör ve vatandaşlar ile yurt dışında yaşayan Nijeryalıların katkıda bulunduğunu kaydeden Abati, hükümetin de 62,5 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını söyledi.

Adı, yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da faaliyet gösteriyor.

Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde on binlerce kişi yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya