Tek kişilik eyleme 60 polis

 Fransa'da karikatür protestosu için toplu gösteri izni alamayan Ömer Celili isimli bir kişi tek kişilik gösteri düzenledi. Bu tek kişilik gösteri için helikopter destekli 60 polisin görevlendirilmesi ülkede alay konusu oldu. Fransız polisi, Charlie Hebdo

Tek kişilik eyleme 60 polis

 

Fransa'da karikatür protestosu için toplu gösteri izni alamayan Ömer Celili isimli bir kişi tek kişilik gösteri düzenledi. Bu tek kişilik gösteri için helikopter destekli 60 polisin görevlendirilmesi ülkede alay konusu oldu.
 
Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'in karikatürünü basmasının ardından ülke genelinde olası izinsiz gösterilere karşı seferber olurken, Marsilya'da bir kişinin sokaktaki protestosunu helikopter desteğiyle 60 polis ve 30 gazetecinin izlemesi Fransız basınının alay konusu oldu.
 
Marsilya'daki bir sivil toplum örgütünün temsilcisi olduğu belirlenen Arap kökenli ''Ömer Celil'' isimli vatandaş, toplu gösteri için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine tek başına sokakta protesto gösterisi düzenlemek istedi.
 
Gösterici, kendisini izleyen yaklaşık 30 gazeteciye tepkisini dile getirirken, güvelik önlemlerini artıran Marsilya emniyetinin bu kişiyi helikopter destekli 60 polisle izlemesi şaşkınlık yarattı.
 
Gösterici, dergiyi ''domuzlukla'' suçlayan ve ''Fransa'daki Müslümanların haklarını savunmak için izne gerek olmadığını'' ifade eden etiketleri duvarlara yapıştırdı.
 
Fransız pasaportunu basına gösteren gösterici, gözaltına alınmayı göze aldığını belirterek, gösterileri yasaklayan İçişleri Bakanı Manuel Valls'ı da eleştirdi.
 
Polis, söz konusu eylemciyi gözaltına almadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya