Tecavüze uğrayan da suçludur !

 23 yaşındaki bir genç kadının 6 kişinin tecavüzüne uğraması ve sonrasında hayatını kaybetmesi sonrasında Hindistan'da tartışmalar bitmiyor.  Ülkenin tanınmış din adamlarından Guru Asaram Baptu'nun sözleri ise tartışmayı daha da alevlendirdi. "Hiçbir suç

Tecavüze uğrayan da suçludur !

 

23 yaşındaki bir genç kadının 6 kişinin tecavüzüne uğraması ve sonrasında hayatını kaybetmesi sonrasında Hindistan'da tartışmalar bitmiyor. 
 
Ülkenin tanınmış din adamlarından Guru Asaram Baptu'nun sözleri ise tartışmayı daha da alevlendirdi. "Hiçbir suç tek taraflı değildir" diyen Baptu bir adım daha ileri giderek madur genç kızın hatalı olduğunu iddia etti:  
 
"İLAHİ OKUMADI" DİYE OLDU
 
"Bu genç kız Tanrıların ismini tekrarlamalıydı. Saldırganlar sarhoştu. Eğer Tanrıça Sarasvati ve Guru Dikşa'ya ilahiler okusa o otobüse binmezdi."
 
Hindu din adamı, tecavüze uğrayan kadının, saldırganları ikna edebileceğini de ileri sürdü: 
 
"Saldırganların birinin elini tutarak şöyle demeliydi: 'seni kardeşim olarak görüyorum. Sizler aynı zamanda din kardeşimsiniz, kardeşlerim ben çaresizim'  Eğer, genç kız böyle davransaydı bu kötü olay meydana gelmezdi" 
 
Asaram, cuma günü de yaptığı bir başka konuşmada, toplu tecavüz olayı sonrasında yaşananların 'erkek karşıtı' bir kampanyaya dönüştüğünü iddia etmişti. 
 
İNFİAL YARATTI 
 
Baptu'nun bu sözleri, zaten günlerdir gergin bir havanın hakim olduğu Hindistan kamuoyunda infiale neden oldu. Pek çok kesimden sert kınama mesajları geldi.
 
Kongre sözcüsü Raşvid Alvi "din adamları açıklama yapmadan önce iyi düşünmeliler dedi. Hindistan Halk Partisi adına yapılan açıklamada da Baptu'nun açıklamaları "esef verici, rahatsız edici ve can yakıcı" olarak nitelendirildi.    
 
'DÜZELTME GELDİ'
 
Gelen eleştiriler sonrasında Asaram Baptu'nun sözcüsü Niam Dubey, bir açıklama yaparak din adamının yanlış anlaşıldığını söyledi. Dubey, Guru'nun söylemeye çalıştığının, "Tanrılara ilahi okumanın, kötülükleri uzak tutacağı" olduğunu belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya