Tecavüz cezası alan kız konuştu

Dünya gündeminde şok etkisi yaratan Hindistan'da 2 genç kıza verilen tecavüz cezasının ardından o genç kızlardan biri sessizliği bozdu. Köyüne dönemeyen genç kız, şimdi olmasa bile köyde hüküm süren Jat kastının bir gün mutlaka intikam alacaklarını söylüy

Tecavüz cezası alan kız konuştu
Dünya gündeminde şok etkisi yaratan Hindistan'da 2 genç kıza verilen tecavüz cezasının ardından o genç kızlardan biri sessizliği bozdu. Köyüne dönemeyen genç kız, şimdi olmasa bile köyde hüküm süren Jat kastının bir gün mutlaka intikam alacaklarını söylüyor.
 
Hindistan'da erkek kardeşleri üst kasttan bir kadınla evlenmek için kadını kaçırınca köy meclisi, Meenakshi Kumari ve kız kardeşini tecavüz cezasına çarptırdı. Son günlerde büyük ses getiren korkunç olayın ardından 23 yaşındaki Kumari ortaya çıktı ve hissettiklerini anlattı. 
 
Çok korktuğunu ve uyuyamadığını söyleyen genç kız gizli bir yerde kalıyor ve köylerine dönmek neredeyse onun için hayal gibi.... "Eğer eve dönersek bize zarar verecekler, tecavüz edecekler" diyen Kumari Jat kastının bir gün mutlaka intikam için geri geleceklerini söylüyor. 
 
Aileleriyle birlikte bir düğün için Delhi'de bulunan Meenakshi ve küçük kız kardeşine durumu bir komşuları haber vermiş. Köye asla dönmemelerini söyleyen komşunun uyarısından sonra olay dünya çapında duyuldu. Seçimin olmadığı köyde  Jat isimli üst kastın söz sahibi olduğu konsey genç kızlara tecavüz edilmesini emretmiş. Ayrıca kızların çıplak bir şekilde köyde gezdirilmesi de cezanın bir parçası. 
 
HAPİSTE KALMAYI TERCİH ETTİ
 
Olay Dalit kastından 25 yaşındaki Ravi Kumar'ın  Jat kastından 21 yaşındaki Krishna'yı sevmesiyle başladı. 2 yıl ilişki yaşayan çiftin durumu aileler tarafından öğrenilince olanlar oldu. Genç kız kendi kastından biriyle evlendirildi. Ancak duruma fazla dayanamayan Krishna kocasında kaçarak Ravi ile evlendi.
 
Kızın ailesinin şikayetleriyle Ravi mayıs ayında Delhi'de yakalanarak eşinin yanında alındı ve hapishaneye atıldı. Olaylar o kadar korkunç boyutlara ulaştı ki kefalet ile serbest kalma hakkına kavuşsa da Ravi, can güvenliği için hapiste kalmayı tercih etti. 
 
Ancak kast sitemi onları yine de rahat bırakmadı. Köy meclisi Ravi'nin cezasını hapisle yeterli görmeyerek, 2 kızkardeşine tecavüz edilmesine hükmetti. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler