Tanesi 50 milyon ama Bakın nereden çıktı!

Her biri 50 milyon değerindeki 44 yıldır kayıp iki tablo, İtalya’nın Sicilya Adası’nda bir işçisinin mutfağında bulundu. Tabloların 1970’de İngiliz bir çiftin evinden çalındığı, Paul Gauguin ve Pierre Bonnard’ın eseri olduğu bildirildi.Fiat fabrikasında ç

Tanesi 50 milyon ama Bakın nereden çıktı!

Her biri 50 milyon değerindeki 44 yıldır kayıp iki tablo, İtalya’nın Sicilya Adası’nda bir işçisinin mutfağında bulundu. Tabloların 1970’de İngiliz bir çiftin evinden çalındığı, Paul Gauguin ve Pierre Bonnard’ın eseri olduğu bildirildi.

Fiat fabrikasında çalışan ismi açıklanmayan işçiyi “sanatsever” olarak niteleyen polis, eserlerin bir müzayededen satın alındığını açıkladı. Tabloların öncesinde ise Paris-Turin seferini yapan bir trende olduğu anlaşıldı. İstasyon yetkilileri, eserlerin 1975 yılında bir müzayedeye gitmek için yola çıktığını fakat yıllarca trende unutulduğunu ifade etti.

Polis, işçinin bu başyapıtların gerçek değerinden habersiz olduğunu, ikisini birden 25 dolara satın aldığını söyledi. İşçinin oğlunun geçen sene tabloları satmak istemesi sonucunda tabloların varlığı polis takibine takıldı. Genç adamın tabloların çalıntı olduğunu bilmediği dile getirildi.

İngiliz Sir Mark Kennedy koleksiyonuna ait olan tablolardan kaybolduğu 1970’den bu yana haber alınamıyordu. Yetkililer tabloların şimdiki gerçek sahibinin araştırılıp, duyurulacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya