Suriye'ye müdahale olursa...

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 yılı aşkın süredir çatışmaların devam ettiği Suriye’ye yönelik olası bir dış müdahaleye karşı olduklarını yineledi. Soçi’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu kabul eden Putin, Suriye’de iç savaşı şiddetlendirec

Suriye'ye müdahale olursa...

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 yılı aşkın süredir çatışmaların devam ettiği Suriye’ye yönelik olası bir dış müdahaleye karşı olduklarını yineledi.
 
Soçi’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu kabul eden Putin, Suriye’de iç savaşı şiddetlendirecek her türlü hareketten kaçınılmasının son derece önemli olduğunu belirterek yabancı askeri müdahaleye ve muhaliflere silah yardımı yapılmasına karşı olduklarını üstü kapalı şekilde bir kez daha dile getirdi. Netanyahu da, ülkesinin bulunduğu coğrafyanın istikrarsız ve patlamaya hazır olduğunu vurgulayarak, Rusya’yla bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik yeni yolları konuşma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. 
 
‘YIKICI OLUR’ 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, Suriye’de uçuşa kapalı bölge ya da insani yardım koridoru oluşturulmasının yıkıcı sonuçları olacağı, bu yönde bir kararın da sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde alınabileceği uyarısında bulundu.
 
ŞAM KARAR VERMEDİ
SURİYE Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, ABD ve Rusya’nın girişimiyle düzenlenmesi planlanan uluslararası konferansa katılma konusunda karara varmadan önce daha fazla detaylı bilgiye ihtiyaç duyduğunu söyledi. El Zubi, “Suriye, egemenliğini ihlal eden herhangi bir siyasi diyaloğun içinde yer almayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya