Suriyeli Kürtleri biz eğittik

El Arabiya’nın haberine göre, KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hayman Hawrami, “Suriye rejiminin düşmesi halinde oluşacak muhtemel bir boşluğu kapatmak üzere Suriyeli gençlerden oluşan çok küçük bir grubu bölgemizde eğittik” dedi.KDP ve Kuzey Irak hükümeti

Suriyeli Kürtleri biz eğittik

El Arabiya’nın haberine göre, KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hayman Hawrami, “Suriye rejiminin düşmesi halinde oluşacak muhtemel bir boşluğu kapatmak üzere Suriyeli gençlerden oluşan çok küçük bir grubu bölgemizde eğittik” dedi.

KDP ve Kuzey Irak hükümeti olarak Suriye’nin iç işlerine müdahale etmeyeceklerini kaydeden Hawrami, “Suriye’deki Kürtlerin durumuna ilişkin siyasi dengelere herhangi bir müdahalede bulunmayacağız” diye konuştu.

Hawrami, buna karşılık, Suriye’deki muhaliflere destek vermek ve bu ülkedeki değişime olumlu katkıda bulunmak üzere Suriyeli Kürtlerin birliğini desteklediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya