Suriye'den Türkiye'ye tezkere tepkisi!

Suriye yönetimi, Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertarafını öngören Başbakanlık tezkeresi nedeniyle Türkiye'ye tepki gösterdi. Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan

Suriye'den Türkiye'ye tezkere tepkisi!
Suriye yönetimi, Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertarafını öngören Başbakanlık tezkeresi nedeniyle Türkiye'ye tepki gösterdi.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM Güvenlik Konseyi'ne iki mektup gönderdi.
 
Türkiye'nin tutumunun, devletlerin ulusal egemenliğine saygı ve içişlerine karışmama maddelerinin yer aldığı BM sözleşmesini açık bir şekilde ihlal ettiği ve saldırgan bir özellik taşıdığı öne sürülen mektupta, "Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit ettiği ileri sürülerek uluslararası toplum ile BM Güvenlik Konseyi'ne harekete geçme çağrısı" yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya