Suriye'den açıklama geldi

  Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Makdisi düşürülen Türk jeti ile ilgili açıklama yapıyor. İşte o açıklamadan satır başları:"Türk uçağı yüz metre seviyede seyrediyordu. Türk jetinin ihlali karşılıksız bırakılamazdı. Suriye'nin hava sahası egemenliği ih

Suriye'den açıklama geldi

 

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Makdisi düşürülen Türk jeti ile ilgili açıklama yapıyor. İşte o açıklamadan satır başları:

"Türk uçağı yüz metre seviyede seyrediyordu. Türk jetinin ihlali karşılıksız bırakılamazdı. Suriye'nin hava sahası egemenliği ihlal edildiği Türk makamlarca da açıklandı. Suriye kendisini savunmuştur. Saldırı füzelerle değil taramalı tüfeklerle yapılmıştır. Uçakla ilgili bulunan parçalar da bunu göstermektedir. Silahlar otomatik olarak kilitleniyor. Radarla tespit edilen değil göz ile tespit edilmiş bir uçaktı. Radarla tespit edilen bir uçağa böyle hafif silahlarla değil, ağır silahlarla saldırı yapılır. 2007'de de benzer saldırılar olmuştu. İsrail saldırıları gerçekleşmişti.

Biz Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Türkiye'ye saldırı gerçekleştirmiyoruz, böyle bir niyete sahip değiliz. Suriye hava savunma sorumlusu Türk meslektaşı ile iletişime geçti. Kurtarma çalışmalarına Suriye gemisi de katıldı. Bu Suriye'nin kötü niyetli olmadığını gösteriyor. Biz egemenliğimizle ilgili savunma gerçekleştirdik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler