Suriye'deki krize Çin'den açıklama

 Çin, bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak değerlendirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in hadiseyi yakından izlediğini belirterek bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak niteledi.İlgili tarafların hadiseni

Suriye'deki krize Çin'den açıklama

 

Çin, bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak değerlendirdi.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin'in hadiseyi yakından izlediğini belirterek bölgedeki durumu "son derece karışık ve hassas" olarak niteledi.

İlgili tarafların hadisenin diplomatik yollardan çözümü için çaba harcamaları gerektiğini söyleyen Hong, taraflara gerilimi daha da tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu. 

 

Mısır'daki seçimler hakkında da kısa bir yorum yapan sözcü, Çin'in Mısır'ın bağımsız seçimine saygı gösterdiğini ve Muhammed Mursi'yi kutladığını kaydetti.

 

Çin'in ve Mısır'ın geleneksel bir dostluğu olduğunu belirten Hong, iki ülke arasındaki ilişkilerin kazan-kazan şeklinde devam edeceğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya