Suriye'de utandıran fetva!

Ülkede her dört haneden biri ayın ortalama 7 gününü aç geçiriyorKurban Bayramı sevincini yaşayamayan Suriye'de çatışmaların ortasında kalan halk, bir yanda bombardımdan kaçmaya çalışırken, diğer taraftandan da açlıktan ölmemek için mücadele ediyor.Savaşın

Suriye'de utandıran fetva!

Ülkede her dört haneden biri ayın ortalama 7 gününü aç geçiriyor

Kurban Bayramı sevincini yaşayamayan Suriye'de çatışmaların ortasında kalan halk, bir yanda bombardımdan kaçmaya çalışırken, diğer taraftandan da açlıktan ölmemek için mücadele ediyor.

Savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana 100 binden fazla insan hayatını kaybederken, 7 milyonu aşkın Suriyeli evlerini terk etti. Kaçanlar yeni bir hayata tutunmaya çalışırken, hayalet kente dönen bölgelerde sıkışıp kalan halk ise gıda ve tıbbi yardımdan yoksun. Dünyanın ilgisi, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen saldırı sonrası bu ülkedeki kimyasal silahların imhasına çevrilmişken, bölgeye yardım götürmeye çalışan örgütler ise insani trajediye dikkat çekiyor.

ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Suriye'deki kimyasal silahların imhası için ilgi gösteren uluslararası kamuoyunu, aynı özeni insani yardımın iç savaşın yaraladığı bu ülkeye ulaşması için de göstermesini istedi. Örgütün Başkanı Christopher Stokes, kimyasal silah denetçilerinin, gıda konvoylarının gitmesine izin verilmeyen acil ihtiyaç içindeki bölgelere serbestçe girip çıkmasını 'akla aykırı bir durum' diye niteledi.

ATEŞKES OLMADAN ZOR

Kimyasal silah denetçilerinin bölgeye giriş-çıkışlarının sağlanmasının bu alanlara yardım örgütlerinin de ulaşımı için bir fırsat olduğunu gösterdiğini vurgulayan Stokes, 'Hayat kurtarmak için daha büyük insani yardıma ihtiyaç var. Fakat bunun için bir seferberlik göremiyoruz' dedi. Stokes ayrıca, ateşkese varılamaması nedeniyle çatışma alanlarına ulaşmanın neredeyse imkansız olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler