Suriye'de operasyonlar bitiyor!

 Suriye Savunma Bakanlığı, devlet televizyonundan yayınlanan bir açıklamayla "teröristlere yönelik tüm operasyonları durdurma kararı alındığını" bildirdi.Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan tarafından hazırlanan plan

Suriye'de operasyonlar bitiyor!

 

Suriye Savunma Bakanlığı, devlet televizyonundan yayınlanan bir açıklamayla "teröristlere yönelik tüm operasyonları durdurma kararı alındığını" bildirdi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan tarafından hazırlanan plan gereğince yarın saat 06:00 itibariyle ateşkes yapılması gerekiyor. İran'da bulunan Annan, Şam yönetiminin kendisine ateşkes konusunda garanti verdiğini bildirmişti.

BM Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey de Suriye hükümetinin, Annan planına resmen cevap verdiğini, Annan'ın Suriye hükümetinin cevabını incelediğini açıklamıştı.

Şam yönetiminin kabul ettiği planın maddeleri şöyle:

1- Suriyeli halkın meşru taleplerine ve endişelerine yanıt verecek şekilde Suriyeliler tarafından yürütülecek ve herkesi kapsayacak siyasi süreç için özel temsilciyle (Annan) çalışmayı taahhüt etmek ve bu amaçla gerekirse (müzakereler için) bir temsilcinin atanmasına onay vermek.

2- Saldırıları bırakıp BM tarafından gözetilecek ateşkesin derhal sağlanması- Bu amaçla öncelikle Suriye hükümetinin, halkın yaşadığı bölgelerde ağır silahlar kullanmaya son vermesi ve askerlerini geri çekmesi isteniyor, muhalefete (ve Suriye'deki diğer unsurlara) saldırıları bırakıp ateşkesin sağlanması için işbirliği yapması çağrısında bulunuluyor.

3- İnsani yardımın gerekli olan her yere ulaşabilmesi için ilk adım olarak derhal uygulanmak üzere günde 2 saat insani yardım için çatışmaların durdurulması isteniyor.

4- Keyfi olarak tutuklanan ve gözaltına alınanların serbest bırakılması talep ediliyor.

5- Gazetecilerin ülke içinde serbestçe dolaşmalarının sağlanması isteniyor.

6- Barışçıl toplanma ve protesto hakkına saygı duyulması.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya