Suriye’de muhalif gruplar IŞİD’le çatışıyor

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin köylerinde, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasındaki çatışmalar aralıklarla sürüyor.Suriye’de birçok köy ve kasabayı elinde bulunduran IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışma devam ediyor. ÖSO’nun

Suriye’de muhalif gruplar IŞİD’le çatışıyor

Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin köylerinde, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasındaki çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Suriye’de birçok köy ve kasabayı elinde bulunduran IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışma devam ediyor. ÖSO’nun başını çektiği muhalif gruplar güç birliği yaparak, IŞİD’in saldırılarını püskürtüyor. IŞİD militanları, 1 aydır başta Türkmen köyleri olmak üzere ÖSO kontrolündeki yerleri ele geçirmek üzere başlattıkları saldırılarda muhalif grupların direnişiyle karşılaşıyor. Çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de Suriye sınırına batı illerinden sevk edilen takviye asker, toplar ve son teknoloji araçları konuşlandırdı. Askerler mevzide beklerken, zırhlı araçlar ve tanklar sınıra konuşlandırılmış durumda. Askerler 24 saat esasına göre devriye geziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler