Suriye'de gerilim tırmanıyor:25 ölü

Bir hastane yetkilisi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, cesetlerin dün saat 17.00'de getirildiğini, cesetlerin hepsinde kurşun yarası bulunduğunu söyledi.         Suriye'nin güneyindeki Dera kenti geçen cumadan beri hükümet karşıtı gösterilere sahne ol

Suriye'de gerilim tırmanıyor:25 ölü

Bir hastane yetkilisi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, cesetlerin dün saat 17.00'de getirildiğini, cesetlerin hepsinde kurşun yarası bulunduğunu söyledi.

        

Suriye'nin güneyindeki Dera kenti geçen cumadan beri hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.  

 

Adı açıklanmayan bir eylemci, Dera'da eylemlerin bugün de sürdüğünü, kent merkezi yakınlarında onlarca kişinin oturma eylemi yaptığını söyledi.

 

AP'nin haberine göre eylemci, çok sayıda polis ve askerin konuşlandırıldığı kentte tansiyonun yüksek olduğunu ifade etti.

       

Dera'da gösterilerin merkezi haline gelen El Ömeri Camisi çevresinde dünün ilk saatlerinde düzenlenen gösteriye polisin müdahalesi sonucu 6 kişi ölmüştü.

 

Ardından polisin ölen göstericilerin cenazesi için toplanan kalabalığa da müdahale ettiği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

 

Adını vermek istemeyen Şam'daki bir insan hakları eylemcisi, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, polisin Dera'daki hükümet karşıtı göstericilere destek amacıyla dün çevredeki köylerden kente yürüyüşe geçen yüzlerce kişiye de müdahale ettiğini ve çok sayıda kişinin öldüğünü söyledi.

 

Uluslararası insan hakları grupları, kentte bugün çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

Çok sayıda polis ve asker konuşlandırıldığı kentin giriş ve çıkışlarına kontrol noktaları kurulduğu belirtildi.

 

El Cezire, gazetecilerin girişinin engellenmesi nedeniyle olaylar hakkında sağlıklı bilgi alınamadığını ifade etti.

 

HÜKÜMET PROVOKASYON DİYOR

Hükümet ise, camide İsrail'den kaçak olarak getirilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini ve bu nedenle bölgede operasyon düzenlendiğini bildirdi, ancak ölümler hakkında bilgi vermedi.

 

Resmi yetkililer, olaylardan polis üniforması giyen provokatörlerin sorumlu olduğunu savundu.

 

Gösteri haberlerinin abartılı olduğunu söyleyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise, göstericilerin istifasını istediği bölge valisini geçen hafta görevden aldı. 

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ölümlerin soruşturulmasını isterken, ABD Dışişleri Bakanlığı olayları yakından takip ettiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler