"Suriye Türkiye'yi vurabilir!"

İsrailli Ortadoğu uzmanı Dr. Mordechai Kedar, Esed'in son çare olarak Türkiye ve İsrail'i vurabileceğini öne sürdü. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in, kaybedilecek bir şey olmadığını hissettiğinde "Samson seçeneği" olarak adlandırılan büyük çapta misill

"Suriye Türkiye'yi vurabilir!"
İsrailli Ortadoğu uzmanı Dr. Mordechai Kedar, Esed'in son çare olarak Türkiye ve İsrail'i vurabileceğini öne sürdü.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in, kaybedilecek bir şey olmadığını hissettiğinde "Samson seçeneği" olarak adlandırılan büyük çapta misilleme stratejisine yönelebileceğini ve elindeki her türlü silahla İsrail ve Türkiye'ye saldırabileceği öne sürülüyor.
 
'BENLE CEHENNEME GELSİNLER'
İsrailli Ortadoğu uzmanı Dr. Mordechai Kedar, Arutz Sheva sitesince yayımlanan değerlendirmelerinde Esed'in bir "çıkmaz"da olduğunu hissetmesi durumunda "Samson seçeneği"ni benimseyebileceğini savunurken şu iddialarda bulundu:
"Esed her şey bittiğini gördüğünde füze ve her türlü silahla tüm istikametlere ateş edebilir. Belki Türkiye'ye doğru, belki Lübnan'a doğru, belki buraya (İsrail) da, ve diyecek ki 'Cehenneme gideceksem eğer, diğerleri de gelsin benimle birlikte cehenneme' ve gerçekten İsrail'i veya Türkiye'yi veya kimi ise yaralayan biri olarak tarih kitaplarına geçecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler