Suriye Savaş alanına döndü

Ülkenin güneyindeki Dera kentinde geçen Cuma başlayan gösteriler önceki gün başkent Şam'a ve diğer kentlere sıçrarken, Latakya'da keskin nişancıların 4 kişiyi öldürmesi sonrasında askerler ve silahlı kişiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtil

Suriye Savaş alanına döndü

Ülkenin güneyindeki Dera kentinde geçen Cuma başlayan gösteriler önceki gün başkent Şam'a ve diğer kentlere sıçrarken, Latakya'da keskin nişancıların 4 kişiyi öldürmesi sonrasında askerler ve silahlı kişiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

El Vatan gazetesi, dünkü çatışmalarda 2 askerin öldürüldüğünü, yaklaşık 70 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

Hükümet, Hıristiyanların, Sünnilerin ve Alevilerin yaşadığı kentteki olaylardan, etnik gerginliği kışkırtmakla suçladığı Filistinli mültecileri sorumlu tuttu.

Devlet Başkanı Beşar Esad'ın basın danışmanı Butayna Şaban, bazı Filistinli grupların askerlere ve hükümet karşıtı göstericilere ateş açtığını savundu.

Devlet Başkanı Esad'ın reform sözü vermesine, bazı tutukluları serbest bırakmasına ve 48 yıllık olağanüstü hali kaldırmak üzere çalışmalara başlayacaklarını açıklamasına rağmen, ülkede hükümet karşıtı gösteriler dinmek bilmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya