"SSCB'yi yıktı" Gorbaçov yargılansın!

İktidar partisi Birleşik Rusya, muhalefetten Komünist Parti ve Liberal Demokrat Parti’den bazı milletvekilleri Sovyetler Birliği’nin yıkılışına neden olduğu için Mihail Gorbaçov’un yargılanmasını talep etti.Sovyetler Birliği’nin son lideri olan Gorbaçov’u

"SSCB'yi yıktı" Gorbaçov yargılansın!

İktidar partisi Birleşik Rusya, muhalefetten Komünist Parti ve Liberal Demokrat Parti’den bazı milletvekilleri Sovyetler Birliği’nin yıkılışına neden olduğu için Mihail Gorbaçov’un yargılanmasını talep etti.

Sovyetler Birliği’nin son lideri olan Gorbaçov’un dağılma sürecindeki rolü ve faaliyetleri ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatılması talep ediliyor. Milletvekillerine göre Gorbaçov'un dağılma sürecini başlatan Devlet Konseyi’ni kurması dönemin anayasasına aykırı ise ve 4 Kasım 1991’de başlatılan ve daha sonra kısa sürede kapatılan davanın da yeniden açılması gerekiyor.

Milletvekillerinin yargılama ile ilgili taleplerini değerlendiren Gorbaçov kişisel kariyer planlarını yaptıklarını belirtti. Başvurunun tarihi gerçekler açısından hiçbir temeli olmadığını savunan Gorbaçov, “Milletvekillerinin kişisel kariyer planlamalarından başka bir anlam ifade etmiyor. Onlar isimlerinin gündeme gelmelerini seviyor…” eleştirisi getirdi.

Kendisi hakkında iddiada bulunanları utanmazlıkla suçlayan Gorbaçov, “Doğal olarak bu insanlara cevap vermek istemiyorum. Ben kendi işlerim ve sağlığımla ilgiliyim…” dedi.

İzvestia gazetesinin haberine göre, Birleşik Rusya’dan Yevgeni Fyodorov ve Anton Romanov, Komünist Parti’den İvan Nikitçuk ve Oleg Denisenko, Liberal Demokrat Parti’den de Mihail Degtyaryov, Rusya Başsavcısı Yuri Çayka’ya çağrıda bulunarak yargı sürecinin başlatılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya