Somali'ye saldırdılar: 65 ölü!

Somali'nin başkenti Magadişu'da meydana gelen bombalı saldırıda 65 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, başkent Magadişu'da terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Eş-Şebab adlı örgütün bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırı

Somali'ye saldırdılar: 65 ölü!

Somali'nin başkenti Magadişu'da meydana gelen bombalı saldırıda 65 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, başkent Magadişu'da terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Eş-Şebab adlı örgütün bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında yaklaşık 65 kişi hayatını kaybetti, 50'ye yakın kişi yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği anda Milli Eğitim Bakanlığı önünde Somalili öğrencilerin Türkiye'nin sunduğu bursun sonuçlarını öğrenmek için beklediği öğrenildi.

Başkent Magadişu'nun büyük bir kesiminin denetimini elinde tutan Eş-Şebab örgütü, geçtiğimiz yıllarda da hükümete bağlı askeri birliklerle çatışmıştı. Yetkililer, Eş-Şebab örgütünün daha büyük bir kesimi etki altına almak için teröre başvurduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya