Şok eden rapor! Dünyada 36 Milyon kişi...

 Merkezi Avustralya'nın Perth kentinde bulunan Walk Free örgütü, yayımladığı "Küresel Kölelik Endeksi"nde dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5'inin zorla çalıştırılarak, fuhşa zorlanarak, borçlandırılarak ya da insan kaçakçılarının eline düşerek yaşamlarını k

Şok eden rapor! Dünyada 36 Milyon kişi...
 
Merkezi Avustralya'nın Perth kentinde bulunan Walk Free örgütü, yayımladığı "Küresel Kölelik Endeksi"nde dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5'inin zorla çalıştırılarak, fuhşa zorlanarak, borçlandırılarak ya da insan kaçakçılarının eline düşerek yaşamlarını köle olarak sürdürdüğüne dikkati çekti. 
 
Örgüt, araştırmanın yapıldığı 167 ülkenin tamamında köleliğin var olduğunu ancak en yüksek rakamlara Hindistan'da rastlandığını belirtti.
 
Rapora göre, 14 milyon kişinin köle olarak yaşadığı Hindistan'ı 3 milyon kişiyle Çin izliyor. Pakistan, Özbekistan ve Rusya da köleliğin en fazla rastlandığı ilk beş ülke arasında yer alıyor. 
 
Köle olarak çalıştırılanlar arasında çok sayıda çocuğun da bulunduğuna işaret edilen raporda, zorla çalıştırılan ve fuhşa zorlanan kölelerin en çok Afrika ve Asya ülkelerinde yaşadığı kaydedildi.  
 
Köleliğin sona erdirilmesi için çaba harcayan Walk Free örgütü, bu amaca ulaşılması için uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığını da vurguladı. 
 
Örgüt, raporunda hükümetlere insan kaçakçılarına ve köle çalıştıran şirketlere verilen cezaları artırmaları çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler