Şizofren çıkan tercümana flaş karar

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela’nın cenaze töreninde dünya liderlerinin konuşmasını işaret diline tercüme eden, kişi hakkında güvenlik soruşturması başlatıldı.Mandela için geçtiğimiz salı günü Güney Afrika’nın Soweto kentinde 95 bin kişilik

Şizofren çıkan tercümana flaş karar

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela’nın cenaze töreninde dünya liderlerinin konuşmasını işaret diline tercüme eden, kişi hakkında güvenlik soruşturması başlatıldı.

Mandela için geçtiğimiz salı günü Güney Afrika’nın Soweto kentinde 95 bin kişilik FNB Stadı'nda düzenlenen dev cenaze töreninde dünya liderlerinin yanında durarak işitme engelliler için tercümanlık yapan kişinin güvenlik soruşturmasından nasıl geçtiği araştırılıyor.

Cenaze töreninin ardından gelen şikayetlerden sonra gündeme oturan konuyla ilgili açıklama yapan Güney Afrika Engelliler Bakanı, hükümetin tercümanın güvenlik soruşturmasını nasıl geçtiği araştırdığını söyledi.

Mandela'nın cenaze töreni için 90 ülkenin devlet ve hükümet başkanları Güney Afrika'ya gelmişti. Törende konuşma yapanlar arasında ABD Başkanı Barack Obama ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da vardı.
 

TERCÜMAN GÖKYÜZÜNDEN MELEKLER İNDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Dünya liderlerinin yanında durarak hiçbir anlam ifade etmeyen el kol hareketleriyle tercümanlık yaptığı iddia edilen 35 yaşındaki Thamsanqa Jantjie ise kendisini, “Akıl sağlığım yerinde değil. Daha önce şizofren rahatsızlığım vardı. Biranda gerçek olmadığımı düşündüm. Salona meleklerin indiğini gördüm. Telaşa kapıldım. Ne yapacağımı bilemedim. Panikten herşeyi karıştırdım” şeklinde savundu.

Öte yandan ABD gizli servisi ise Başkan Obama için alınan bütün güvenlik önlemlerinin yerinde olduğunu ifade ederek, görevlilerin güvenlik soruşturmalarının Güney Afrika otorilerinin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya